Covid u svijetu

Više od 23 milijuna zaraženih u svijetu, preminulih 800 tisuća

Po broju prijavljenih slučajeva zaraze i smrtnosti SAD je na prvom mjestu, a na drugom Brazil.
Vijesti / Flash | 23. 08. 2020. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

U svijetu je broj ljudi zaraženih koronavirusom u subotu premašio 23 milijuna, dok je broj preminulih porastao na 800 tisuća, a slučajevi zaraze tim virusom zabilježeni su u 210 zemalja i teritorija od kada je otkriven prvi slučaj u prosincu 2019. u Kini, objavio je Reuters.

Po broju prijavljenih slučajeva zaraze i smrtnosti SAD je na prvom mjestu, a na drugom Brazil, čije je ministarstvo zdravlja u subotu izvijestilo o nešto malo više od 50 tisuća potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Time je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo gotovo 3,6 milijuna, dok se broj preminulih povećao za 892, na ukupnih 114 250 do sada.

Na trećem mjestu u svijetu po broju zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa je Indija, potom slijede Rusija, Južna Afrika, Peru i Meksiko, gdje je u subotu broj ukupnih smrtnih slučajeva od koronavirusa prešao 60 tisuća.

Meksičko ministarstvo zdravstvo u subotu je izvijestilo o 6.482 novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom i 644 smrtnih slučajeva, čime su ukupne brojke zaraženih u toj zemlji porasle na više od 556 tisuća, a umrlih na više od 60,2 tisuće.

Vlada je priopćila i kako je stvarni broj zaraženih u Meksiku vjerojatno i znatno veći od potvrđenih slučajeva, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close