rezultati

Više od 100 žalbi: SIP će zatražiti ponovno brojanje glasova

Vijesti / Flash | 20. 10. 2016. u 13:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine dobila je više od 100 podnesaka političkih subjekata na rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini koji su utvrđeni u ponedjeljak.

Inače, danas ističe trodnevni rok do kojeg politički subjekti mogu uložiti zahtjeve za ponovno prebrojavanje glasova ili tražiti poništenje izbora na pojedinim biračkim mjestima ili izbornim jedinicama ukoliko posjeduju dokaze da je bilo nepravilnosti, o čemu odlučuje SIP.

Do sada je obrađeno 30-tak prigovora.

Doznajemo kako se očekuje da Središnje izborno povjerenstvo BiH po službenoj dužnosti naloži ponovno prebrojavanje glasova na pojedinim biračkim mjestima gdje je razlika u glasovima među kandidatima na stranačkim listama može utjecati na dodjelu mandata.

SDA zajedno sa SBB-om zatražila je od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se svi glasovi pristigli putem pošte ponovno prebroje uključivo sve glasačke listiće koji imaju pečat na dan izbora, 2. listopada, dakle, sve što je stiglo, a to je više od 2.000 glasačkih listića pristiglih putem pošte koji su ocijenjeni spornim.

SIP BiH je na sjednici u nedjelju navečer odbio prebrojavanje 2.000 glasova koji su pristigli nakon 4. listopada koji je u skladu sa Pravilnikom SIP-a BiH krajnji rok do kada se primaju glasački paketi putem pošte iz inostranstva.

Također, koalicija SDA-SBB zatražila je i ponovno prebrojavanje glasova za Skupštinu općine Srebrenica. Istovremeno i nezavisni kandidat za načelnika općine Srebrenica Ćamil Duraković zbog ozbiljnih propusta u izbornom procesu traži poništenje izbora u Srebrenici.

Kopirati
Drag cursor here to close