Vlada odlučila

Dolazi mnogo zahtjeva: Više novca za liječenje i sprovode branitelja

Izmijenjena je i Odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekući transferi neprofitnim organizacijama
Vijesti / Flash | 23. 12. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada izmijenila je Odluku o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekućeg transfera pojedincima za pomoć u liječenju branitelja, utvrđenog Proračuna FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata kojom je, unutarnjom preraspodjelom sredstava, iznos od 1.500.000 KM povećan na 2.100.000 KM.

Izmijenjena je i Odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekući transferi neprofitnim organizacijama - transfer za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija, kojom je, također unutarnjom preraspodjelom, iznos od 400.000 KM povećan na 1.000.000 KM.

Obrazloženo je da je broj pristiglih zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika braniteljskih populacija i članova njihovih obitelji u 2019. godini drastično povećan, što odstupa od utvrđenih procjena, budući da je pristiglo 7.792 zahtjeva.

Također, povećan je i broj zahtjeva za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija u 2019. godini, koji također odstupa od utvrđenih procjena. Po ovom transferu je pristiglo 2.188 zahtjeva, pa su tražena dodatna financijska sredstava, priopćeno je u ponedjeljak iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close