Povećanje

Više građana BiH koristi vodu za piće iz vodovoda

Ciljevi su, između ostalog, kvaliteta isporučene vode za piće, uzimajući u obzir Smjernice za kvalitetu vode za piće Svjetske zdravstvene organizacije
Vijesti / Flash | 30. 01. 2020. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povećan broj stanovnika koji vodu za piće koriste iz vodovoda, informacija je koju je u četvrtak priopćilo Vijeće ministara BiH.

Vijeće je, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, usvojio je dokument 'Bazna analiza stanja u BiH za provođenje Protokola voda i zdravlja pri UN Konvenciji o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera', koji predstavlja pregled stanja i raspoloživosti podataka u ovim oblastima.

Ovaj dokument, navode, analizira oblasti kvaliteta vode za piće, sanitarno-tehničkih uvjeta vodosnabdijevanja i kanaliziranja, kvalitete i zaštite vodnih ekosustava, održivog korištenja vodnih ekosustava i njihovog informacijskog sustava te definira ciljeve na osnovu Protokola.

Ciljevi su, između ostalog, kvaliteta isporučene vode za piće, uzimajući u obzir Smjernice za kvalitetu vode za piće Svjetske zdravstvene organizacije, kao i smanjenje opsega epidemija i pojedinačnih slučajeva oboljenja koja su u vezi sa vodom, priopćeno je iz Vijeća ministara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close