Nitko ništa

Vijest na koju se nitko ne ''bode'': Narkomanska šprica na sred ulice u Mostaru

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 12:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbačena narkomanska šprica na sred ulice nije nikakva novost u Mostaru. Ovoga puta čitatelj portala Bljesak.info poslao nam je fotografiju iz naselja Vatikan načinjenu u četvrtak oko podne.

Čest je to prizor na mostarskim ulicama, a prošle smo godine pokušali doznati bori li se tko s ovim problem u gradu na Neretvi. Ne treba pogađati kakav smo odgovor dobili.

Tako nam je iz JP Parkovi rečeno kako oni kupe otpad oko kontejnera i kako nisu nadležni za gospodarenje medicinskim otpadom koji je bačen po gradu. Iz MUP-a HNŽ-a nam je pak rečeno kako policija radi po prijavi građana, te da bez toga ne mogu ništa učiniti.

''Ukoliko građani vide da se netko drogira, dužni su to prijaviti policiji i tad policija izlazi na teren. Bez prijave ne možemo ništa učiniti'', rekao nam je u listopadu Ljudevit Marić, glasnogovornik policije HNŽ-a.

Po svemu sudeći, ovakve prizore građani će i dalje viđati. S druge strane, broj ovisnika se u Hercegovini, ali i u Mostaru povećava.

''Broj ovisnika se povećava, veća je tolerancija u percepciji ovisnika i ovisnosti. Kocku ne smatraju problemom jer je legalna. Veći je broj ovisnika koji se ne liječe od onih koji se nalaze u ustanovama ili terapijskim zajednicama'', rekao je za Bljesak.info Dragan Ružić predsjednik Udruge Milosrdni otac iz Međugorja.

Kopirati
Drag cursor here to close