Povodom blagdana

Vijenci i svijeće za Leutara i poginule branitelje

Izaslanstvo HNS-a položilo je vijence na središnjem groblja Masline te položili vijence i zapalili svijeće na grobu pokojnog Joze Leutara.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2019. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) položilo je vijence i zapalilo svijeće povodom blagdana Svih svetih i Dušnoga dana u vojarni 'Stanislav Baja Kraljević' u Mostaru i kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenaca i svijeća

Nakon toga je izaslanstvo položilo vijence na središnjem groblja Masline te položili vijence i zapalili svijeće na grobu pokojnog Joze Leutara.

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenaca i svijeća

Izaslanstvo HNS-a položilo je vijence za i pomolilo se za umrle i ispred spomenika poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenaca i svijeća
Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenaca i svijeća

Nakon polaganja vijenaca i svijeća služena je Sveta misa zadušnica u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve.

Izaslanstva Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja KS, Općine Novo Sarajevo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo i Hrvatskog narodnog vijeća BiH danas su na Groblju 'Sveti Josip' u Sarajevu – u povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana – položila vijence i zapalila svijeće za sve poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade 'Kralj Tvrtko'.

Foto: PR / Groblje Sveti Josip u Sarajevu

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. Marinko Pejić naglasio je da je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim postrojbama. Naravno, to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close