Podrška novinarima

Vijeće za tisak: Nema opravdanja za upad naoružanih policajaca u redakciju medija

Vijesti / Flash | 25. 01. 2016. u 20:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za tisak u Bosni i Hercegovine upućuje javno reagiranje na brutalni upad naoružanih i maskiranih pripadnika Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u redakciju lista “Dnevni avaz”, priopćio je Upravni odbor tog vijeća.

"Upravni odbor Vijeća za tisak ističe da pozitivne istražne radnje Agencije i Tužiteljstva u cilju otkrivanja i sprečavanja kriminalnih radnji i djela određenih osoba ne mogu biti pravdanje za slanje dugim cijevima naoružanih policajaca u redakciju medija, ispitivanje novinara i onemogućavanje njihovog slobodnog rada.

Takvoj smo situaciji svjedočili i prije godinu dana, kada je grupa naoružanih specijalaca upala u istu readakciju, s pravdanjem traženja objavljenog intervjua od prije nekoliko godina'', citat je iz priopćenja Upravnog odbora Vijeća za tisak u BiH.

''Ako je za istragu bilo koje vrste potrebna određena dokumentacija iz arhiva medija, ona se može dobiti legitimnim putem, a ne načinom zastrašivanja novinara i demonstracijom sile u redakciji medija. Takvo zastrašivanje ostavlja posljedice na rad novinara, njihov osjećaj osobne sigurnosti i slobode rada'', navedeno je također.

Kopirati
Drag cursor here to close