Ima li rješenja?

Vijeće ministara: IDDEEA hitno mora pokrenuti proceduru nabavke putovnica

Vijesti / Flash | 18. 01. 2017. u 16:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH očekuje od Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) da hitno poduzme aktivnosti radi prevazilaženja trenutnog stanja u pogledu osiguravanja putovnica za građane Bosne i Hercegovine u skladu s važećim zakonskim rješenjima, o čemu će informirati Vijeće ministara BiH.

Istovremeno, IDDEEA će hitno pokrenuti proceduru postupka javne nabavke putovnica, uz napomenu da je neophodno angažirati posebne stručne osobe iz oblasti javnih nabavki i pridržavati se uvaženih navoda iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi.

Zadužena je IDDEEA da pravovremeno informira Vijeće ministara BiH o stanju implementacije postupka javne nabavke za izbor dobavljača putovnica.

Vijeće ministara BiH donijelo je ove zaključke nakon što je upoznato s Informacijom IDDEEA-e u kojoj su nabrojani uzroci problema u opskrbi putovnicama nakon 21. ožujka ove godine, kada ističe ugovor sa sadašnjim dobavljačem, tvrtkom "Muehlbauer“.

Vijeće ministara BiH informirano je da je Ured za razmatranje žalbi u dva navrata zaustavio postupak nabavke putnih isprava te da postojeći propisi ne dozvoljavaju stvaranje zaliha putovnica.

Prema Informaciji IDDEEA-e, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o obliku, sadržaju i minimalnim zaštitnim elementima putovnice, diplomatske i službene putovnice, stupit će na snagu 18. siječnja ove godine, čime se otklanjaju primjedbe iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi i omogućava konkurentnost u ovom postupku, kaže se u priopćenju Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close