Europski put

Vijeće Europe upozorava BiH: Provedite tri presude!

Vijesti / Flash | 27. 01. 2017. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put se putem rezolucije Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE) Bosna i Hercegovina pozvala da provede, pored presude u Slučaju Sejedić-Finci i presude u slučajevima ''Pilav protiv BiH" i "Zornić protiv BiH".

Naime, u okviru prvog dijela redovitog zasjedanja, PSVE je usvojila u Strasbourgu Rezoluciju o napretku monitoring procedure, koja se dijelom odnosi i na Bosnu i Hercegovinu a koja je i dalje pod monitoringom Vijeća Europe.

Sastavni dio Rezolucije su i usvojena tri amandmana člana Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u PSVE Damira Arnauta, koji su predloženi uz potporu pet drugih članove PSVE iz četiri različite države i tri političke skupine.

Amandmani, koji su prethodno jednoglasno usvojeni na Monitoring komitetu PSVE, prihvaćeni su bez rasprave na plenarnoj sjednici PSVE, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

U okviru osiguravanja potpore za svoje amandmane, član Izaslanstva PSBiH u PSVE-u Damir Arnaut razgovarao je s oba izvjestitelja PSVE za BiH, Rogerom Galeom iz Velike Britanije i Egidijusom Vareikisom iz Litve te sa članovima PSVE Tinyom Koxom i Pieterom Omtzigtom iz Nizozemske, Predragom Sekulićem iz Crne Gore i Alainom Destexheom iz Belgije.

Kopirati
Drag cursor here to close