Sigurnosna situacija

Vidić pisao Bevandi zbog sigurnosti: Načelnik PU u Čapljinu dolazi turistički!

''Načelnik PU Čapljina na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati, a odlaziti u 11 sati, nakon marende!'', navodi Vidić.
Vijesti / Flash | 12. 08. 2020. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Čapljina

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić uputio je Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova HNŽ-a gospodinu Slađanu Bevandi.

Vidić je ministru pisao zbog pogoršane sigurnosne situacije u gradu, s posebnim osvrtom na pucnjavu koja se dogodila proteklog petka.

''Zadnjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio 07.08.2020.g. ( petak ) kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena a samo pukim slučajem nitko više nije stradao'', navodi Vidić te dodaje kako je ''ovaj događaj unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nesankcionirani''.

Naveo je da kao gradonačelnik ovoga grada nema nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina.

''Ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebite radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani'', dodao je.

''Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU a na posao dolaziti u 9 sati, a odlaziti u 11 sati, nakon marende ! Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu'', zaključio je Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close