Nova metoda krađe

VIDEO | Uređajem za emitiranje signala kradljivci otključali BMW za par sekundi

Vijesti / Flash | 09. 05. 2017. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW X5 nestao je preko noći iz garaže vlasnika dok su oni spavali. Lopovi su uhvaćeni na nadzornim kamerama kako koriste neku vrstu prijenosnog uređaja u torbi kako bi uhvatili signal kartice ključa koja se nalazila u kući.

Stručnjak za sigurnost Ray Anderson, čija tvrtka pokriva područje Essexa, kaže da je ovo četvrta krađa te vrste za koju je čuo u proteklih nekoliko mjeseci.

Uz to, smatra da je držanje kartice ključa u metalnoj kutiji jedini način kako se zaštiti od krađe. Postoji i teorija kako je zaštita moguća i držanjem kartice ključa u hladnjaku.

''Metal blokira signal'', kaže Anderson iz tvrtke Classic Security Solutions.

''Smatramo da ove vrste ključeva u kontinuitetu emitiraju signal. Oni se mogu 'isključiti' ali većina ljudi to ne čini. Analizirajući nadzorne snimke vidjeli smo kako lopovi koriste uređaj kako bi produžili signal koji omoguće da se kartica ključa čino bliže no što jeste'', kaže Anderson.

Dodaje kako nije potrebno ''ništa posebno kako bi se ovaj uređaj koristio''.

''Sve se odigra u roku od par minuta i lopovi već odu s vašim automobilom'', kaže Anderson.

Glasnogovornik BMW-a kaže da je još rano ustanoviti pravi način na koji je automobil ukraden, te dodaje: ''Ovaj način krađe automobila je zaista rijedak''.

Shocking moment car hackers steal a £60,000 BMW

The thieves were caught on CCTV using some sort of transmitting device inside the bag which is thought to extend the signal from the car's keyless fob which was inside the house in Essex.

Kopirati
Drag cursor here to close