Svečano u RS-u

VIDEO | U Banja Luci uz "Marš na Drinu" defile pripadnika policije RS-a

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 12:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci, gdje su danas obilježava "Dan RS-a“, počeo je defile pripadnika policije RS-a, vatrogasaca, pripadnika civilne zaštite, poštara, sportaša, članova kulturno-umjetničkih društava te studenata.

Na Trgu Krajine ovu paradu, koja je počela uz taktove "Marša na Drinu", prate srpski dužnosnici RS-a predvođeni entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, srpski ministri i zastupnici na razini RS-a i BiH, predstavnici Vlade RS-a, a s njima u društvu je i sin haškog optuženika Ratka Mladića, Darko Mladić...

Prethodno je počasna postrojba Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, postrojena u blizini glavnog trga, predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću koji je naredio da do daljnjeg ostanu na toj lokaciji.

U okviru aktivnosti na proslavi "Dana RS-a“ bit će održana svečana akademija te kulturno-umjetnički program, zatim koncert trubača pod motom "Sto srpskih truba Srpskoj na dar“, a u večernjim satima i nastup beogradske grupe “Legende”.

Na ulicama Banja Luke su pojačane mjere sigurnosti, pripadnici policije nose duge cijevi, promet je blokiran u centru grada, u kojem su postavljene zastave entiteta i plakati s natpisom "Pravo na slavlje“.

Kopirati
Drag cursor here to close