Priopćenje

VIDEO | Romi iz Zavidovića ustali protiv Redže Seferovića jer se prodao SDA

Vijesti / Flash | 13. 12. 2016. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obećanja koja je Redžo Seferović dao romskom narodu da će štititi naše interese i zalagati se za ostvarivanje romskih prava, dolazi pod znak pitanja jer se u javnosti pojavljuju informacije da je Redžo Seferović pristao na ponudu SDA Zavidovići da bude postavljen za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a da će mu kao nagrada biti povećan paušal-naknada (veća od 300 KM) i da će mu biti izgrađena kuća za sina (kroz naštimane pojedine projekte)'', navodi se u priopćenju Romske zajednice u Zavidovićima.

Romi su se oglasili povodom aktualnih događanja oko konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Zavidovići te u svom priopćenju traže od Seferovića da odstupi s pozicije predsjedavajućeg OV Zavidovići.

Ističu kako su osjetili potrebu iznijeti stav Romske zajednice u svezi s aktualnim događanjima u Općinskom vijeću Zavidovići i položaju romske zajednice. Podsjećaju da novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići Redžo Seferović dolazi iz reda romskog naroda i da po prvi puta imaju predstavnika Roma u zakonodavnoj vlasti.

Navode kako nisu vjerovali u priče koje kruže gradom, ali tvrde kako su se u iste uvjerili izravnim razgovorom s Redžom Seferovićem.

''Zbog postupaka koje Redžo Seferović čini u Općinskom vijeću, sumnjamo u iskrene namjere Redže Seferovića jer vidimo da je napravio otklon od općinskog načelnika gospodina Hašima Mujanovića koji sve vrijeme podržava Romsku zajednicu u Zavidovićima. Svojim postupcima Redžo Seferović se priklonio na licemjeran način (pohlepom) politici SDA koja nikad nije imala i nema razumijevanja za položaj Roma u Zavidovićima'', navodi se u priopćenju.

Romska zajednica poziva Seferovića da odstupi s pozicije predsjedavajućeg Vijeća ''zbog zapostavljanja interesa Roma, nemorala, pritisaka koji Romi imaju od osoba iz A-SDA i otklona od politike općinskog načelnika gospodina Hašima Mujanovića kojem je saradnja i briga o romskoj zajednici u vrhu prioriteta''.

''Također pozivamo Redžu Seferovića da kao vijećnik svojim djelima slijedi politiku i program općinskog načelnika koji je jedini podržavao Redžinu kandidaturu na Općinskim izborima'', navodi se u priopćenju Romske zajednice u Zavidovićima.

Kopirati
Drag cursor here to close