Prosvjedi boraca

VIDEO | Prijevoj Ivan: Htio proći na silu, pa prosvjednici oborili stablo

Prije obaranja stabla, jedan od sudionika u prometu je silom htio proći kroz blokadu, ali su ga prosvjednici zaustavili.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više boračkih udruženja sa područja Fedaracije Bosne i Hercegovine jutros je blokiralo promet na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini.

Portal Novi.ba se nalazi na licu mjesta, te od jutros njihovi reporteri prate situciju na planinskom prijevoju Ivan (M-17 Sarajevo - Konjic), gdje oko 500 boraca traži od Vlade da ispuni njihove zahtjeve.

Kako javlja reporter tog portala, koji je uspio doći do boraca, ljudi su na cestu oborili drvo i tako onemogućili svaki prolazak automobila.

Prije obaranja stabla, jedan od sudionika u prometu je silom htio proći kroz blokadu, ali su ga prosvjednici zaustavili.

Zbog prosvjeda građana u prekidu je promet na raskrižju magistralnih cesta M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na dionici M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prijevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petljama Šićki brod (Tuzla) i Blatuša (Zenica), kao i na Vogošćanskoj petlji (Sarajevo), navodi se iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close