E7-AAS

VIDEO | Ostaci zrakoplova će biti uklonjeni i držani pod ključem u hangaru

Vijesti / Flash | 14. 05. 2017. u 13:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Pejić iz Ministarstva prometa i veza BiH kazao je da zbog otežanih uvjeta istrage zbog noći sinoć su uklonjena samo tijela stradalih.

"Policija je osigurala lokaciju, a danas se nastavlja s radom u punom obimu. Zrakoplov će potpuno biti uklonjen i držan pod ključem u jednom vojnom hangaru. Zbog težine slučaja nećemo moći davati dodatne informacije sve dok se ne budemo sigurni u svaku informaciju", kazao je Pejić.

Službene informacije će biti priopćene na konferenciji za medije koja će biti organizirana čim se dođe do informacija koje će se moći objaviti javnosti.

Bljesak.info doznao je ranije kako su tijela nastradalih prevezena na Odjel patologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Formiran je i istražni tim Ministarstva prometa i komunikacija BiH koji će raditi na ovom slučaju. Iz Ministarstva su obiteljima stradalih izrazili najdublju sućut.Prema riječima stručnjaka na terenu, istraga ove nesreće bit će teška, jer ovaj avion nema crnu kutiju, zbog čega će za ovu istragu biti ključne izjave svjedoka, piše Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić ranije je izjavila kako je ovo jedna od najvećih zračnih nesreća u povijesti BiH, te da je rano govoriti o razlogu pada zrakoplova, a više će se znati kada istraga završi.

Podsjećamo, u padu malog aviona stradali su pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close