Kolaps umjesto regulacije

VIDEO | Kaos zbog radova: Regulacija prometa zarobila autobus u Mostaru

Vijesti / Flash | 02. 06. 2016. u 06:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek što je počelo postavljanje cijevi za kolektor i izgradnja kružnog toka na križanju ulica Ante Starčevića i Kneza Višeslava, odmah je krenuo i prometni kolaps.

Građani su nas upozorili na brojna nesnalaženja vozača, pogotovo onih sa strane, ali i na neodgovornost pojedinaca koji, ionako nespretno rješenje, čine još nespretnijim, a mostarske uličice zamkama za vozače.

Iz Grada Mostara priopćeno je kako će izvođač radova, 'KTM-Brina' d.o.o. Posušje, uz osiguranje nesmetanog prolaska vozila Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Mostara, postaviti prometnu ''signalizaciju sukladno Pravilniku o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama i načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe''

Iako je Grad priopćio, a što nam je potvrdila i policija, izvođač radova dužan je osigurati regulaciju prometa i pobrinuti se da se odvija nesmetano, a kako smo proročanski pisali – iako za mostarske rekonstrukcije i ne treba posebno proročanstvo – građani su se opet morali sami snalaziti.

Uz to, nova regulacija prometa, izazvala je i oštećenja drugih prometnica, a u objavi početka radova, priopćeno je kako je izvođač ''obvezan je površinu dovesti u prvobitno stanje'' te da će snositi svu eventualnu štetu nastalu zbog izvođenja radova.

Inače, radovi na uređenju prometnice uz novi stambeno-poslovni centar trebali bi trajati 100 radnih dana, kako tvrdi ploča postavljena pred gradilište, odnosno do 8. srpnja, kako tvrdi Grad u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close