Napadač otkriven

VIDEO | Eksplozija u metrou u St. Petersburgu, poginulo više osoba

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 12:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset osoba je poginulo, dok je više od 50 ranjeno u eksploziji u metrou u Peterburgu, javljaju ruski mediji.

Prema preliminranim podacima, došlo je do dve eksplozije na stanicama „Seni trg“ i „Tehnološki institut“, priopćio je Sputnjiku izvor u Spasilačkoj službi.

„Preliminarno, došlo je do dvije eksplozije na „Senom trgu“ i „Tehnološkom institutu“, rekao je sugovornik agencije.

Na snimcima nadzornih kamera moguće je da se vidi osoba osumnjičena za današnji napad u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu, javlja Interfax.

"Snimke organizatora eksplozije u podzemnoj željeznici zabilježile su nadzorne kamere", rekao je izvor.
Isti izvor navodi da je moguće da je eksplozivna naprava ostavljena u jednom od vagona, prenosi Srna.

Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov kazao je da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o eksplozijama, javlja Russia 24.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da vlada razmatra sve moguće uzroke eksplozija u sustavu podzemne željeznice u St. Petersburgu, uključujuči i terorizam.

''Već smo razgovarali s čelnikom naših specijalnih službi, oni rade na utvrđivanju uzroka eksplozija'', izjavio je Putin na sastanku s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

''Uzroci nisu jasni, prerano je govoriti o tome. Mi razmatramo sve moguće uzroke, terorizam kao i obnični kriminal'', izjavio je ruski predsjednik, prenosi Reuters.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović izjavio je Srni da za sada nema informacija da među nastradalima u današnjoj eksploziji na stanici metroa u Sankt Peterburgu ima državljana Srpske i BiH.

Perović je rekao je da još nema točnih informacija o broju poginulih i ranjenih u spomenutoj eksploziji.

"Apsolutno osuđujem ovaj čin, jer nije ljudski ubijati nevine građane", rekao je Perović, koji se trenutno nalazi u Banja Luci, a u Moskvu se vraća u četvrtak.

Ruska agencija Tass ranije je javila da je na jednoj od stanica metroa u Sankt Peterburgu odjeknula eksplozija, a prema prvim informacijama ima i poginulih i povrijeđenih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close