Amina i Edina

VIDEO | Blizanke u službi Oružanih snaga BiH

Vijesti / Flash | 25. 09. 2017. u 09:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amina i Edina Zukić, sestre blizanke iz Sarajeva, kažu da ih je vojska oduvijek fascinirala. Odmah po završetku srednje škole prijavile su se u vojnu službu kao vojnici i imaju već više od šest godina vojnog staža.

Tijekom vojne službe završile su Ekonomski fakultet u Sarajevu, nakon čega su se prijavile na Javni natječaj za prijem časnika u Oružane snage BiH. Ove godine završavaju Osnovnu časničku obuku.

''Kada smo saznale da i žene mogu biti časnici, tu priliku nismo htjele propustiti. Iako je naš prvi pokušaj bio neuspješan, nismo odustale. Pripremale smo se za novi natječaj još bolje jer smo znale što nas čeka. Htjele smo dokazati da možemo postići više. Ovaj poziv je ono što smo oduvijek željele'', kaže Amina.

Pored časničke obuke, sestre Zukić su na dvogodišnjem master studiju, te slobodno vrijeme koriste uglavnom za učenje.

''Jedna drugu podržavamo i motiviramo u konstantnom učenju i radu. Trudile smo se, i naš mali tim postao je dio velikog tima. Želimo razvijati liderske vještine i usavršavati se, osobno i profesionalno. Služiti svojoj državi kao časnik, pripadnik Oružane snage BiH, znači nam puno'', ističe Amina.

Edina dodaje da im je posebno značajno to što su roditelje učinile ponosnim.

''Posao u službi Oružanih snaga nudi ogromne mogućnosti svim mladim ljudima sa završenim fakultetom. Iskustvo u vojnoj službi će vas učiniti jačim, hrabrijim i sigurnijim u svemu što budete radili. Osim poslovnog napretka značajno će doprinijeti i vašem osobnom razvoju. Jednom kad postanete časnik Oružanih snaga BiH nećete poželjeti nijedan drugi posao''.

Javni natječaj za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu časnika potporučnika Oružanih snaga BiH otvoren je do 4. listopada 2017.godine. Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke koji su završili fakultet i koji imaju manje od 27 godina na dan 1.0 siječnja 2019.godine.

Kopirati
Drag cursor here to close