Istraga u tijeku

Viđena dvojica napadača na Mamića, u potjeru uključeni i psi

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 19:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očevici su vidjeli da su dvije osobe pobjegle nakon što je iz vatrenoga oružja u utorak ranjen Zdravko Mamić u zaseoku Vidovići nedaleko od Tomislavgrada, potvrdili su iz MUP-a Hercegbosanske županije koji provodi opsežnu potjeru za počiniteljima.

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta.

Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Zdravko Mamić je danas prije podne ranjen iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close