Požari kod Tomislavgrada

Veliki požar kod Tomislavgrada, u pomoć pozvani kanaderi

Vijesti / Flash | 17. 07. 2012. u 14:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gospodarskoj jedinici Grabovica Midena u blizini mjesta Gornjeg Brišnika kod Tomislavgrada jučer oko 10 sati buknuo je požar koji se trenutno nošen jakom burom približava i prijeti naselju Roško polje, priopćeno je iz Šumarije Tomislavgrad.

Iako je na požarištu pored djelatnika šumarije bilo angažiranih vatrogasaca iz Tomislavgrada, 20-tak mještana okolnih naselja, 30 pripadnika vojske BiH, vatrenu stihiju nije bilo moguće zaustaviti i ista je prešla put koji vodi od Gornjeg Brišnika, te prijeti i naselju Drmića staje.

"Dužina požarne fronte trenutno iznosi cca 20 km (dužina cca 8 km) kako se radi o nepristupačnom terenu gašenje ovog požara potpomognuta burom je vrlo teško i stavljanje požara pod kontrolu bez kiše biti će jako teško", kazao je djelatnik Šumarije Tomislavgrad Nedjeljko Pokrajčić.

U povodu spomenutog požara oglasila se i općinska Civilna zaštita koja je sredstvima javnog informiranja pozvala sve raspoložive osobe s ugroženog područja da se jave i pomognu u gašenju požara, a budući da je područje zahvaćeno požarom u pograničnom području sa Republikom Hrvatskom, iz Općine Tomislavgrad su preko federalne Uprave za Civilnu zaštitu pozvane i hrvatske vatrogasne zračne snage.

Požar na Ljubuši koji gori već 9-ti dan je pod kontrolom, a samo gašenje još uvijek je neizvjesno, ističu iz Šumarije Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close