jest, nije

Velika misterija oko tučnjave masona u BiH

Vijesti / Flash | 23. 06. 2016. u 13:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučerašnje informacije da je na izbornoj skupštini Velike masonske lože BiH došlo do tučnjave bh. masona negirali su prozvani sudionici.

Adi Rifatbegović, inače zaposlen na UKC Tuzla i bivši kandidat SDA za načelnika Tuzle, za Klix.ba kaže kako su ove tvrdnje smiješne.

Rifatbegović dodaje da on samo radi svoj posao i da ne želi komentirali ostale navode.

Prema Rifatbegoviću, informacije o svemu može dati Velika masonska loža BiH. Nije želio potvrditi je li uopće održana skupština Velike masonske lože BiH i je li joj on nazočio.

Jedno od imena koje se spominje u kontekstu sukoba je i Aleksandar Lazarević, član masonske lože Feniks iz Banja Luke, koji nije želio komentirati navode o sukobu među bh. masonima, ali kako je za Klix.ba potvrđeno, već duže od mjesec dana se nalazi u Japanu.

Edvin Dervišević nije bio dostupan za komentar o navedenom događaju.

I iz Delegacije EU navode da su neistiniti navodi da je osiguranje Lars-Gunnara Wigemarka spriječilo sukob.

"Niti se spomenuta rezidencija nalazi na lokaciji na koju se vijest referira, niti je osiguranje sudjelovalo u bilo čemu sličnom, niti je bio u tijeku prijem. Cijela tvrdnja apsolutno je neosnovana i netočna. Nema nikakve veze ni sa veleposlanikom Wigemarkom, niti njegovim osobljem i čista je izmišljotina", navode iz Delegacije EU.

Međutim, masonska bratstva, posebno u Austriji i Sloveniji, ocijenila su da je raspad masonske lože ozbiljan udarac BiH koji dovodi upitanje i sam njezin opstanak, rekao je izvor Srne blizak masonskom bratstvu u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close