Jahta u plamenu

Velika ekološka i pomorska katastrofa u blizini Dubrovnika

Vijesti / Flash | 09. 08. 2017. u 06:51 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika ekološka i pomorska katastrofa dogodila se jutros u blizini Dubrovnika. U Lučici Kobaš, u blizini mjesta Broce i Ston zapalila se motorna jahta 'Lorie'. Jahta je u vlasništvu Novozelanđanina, potvrdili su za Dubrovački dnevnik iz Centra 112, a u trenutku zapaljenja se nalazila na vezu jednog restorana s Kobaša.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, požar je izbio u strojarnici odakle je počeo sukljati gusti dim. Posada broda je vatrogasnim aparatima počela gasiti požar no to je bilo bezuspješno. Tako je prema dostupnim informacijama izbjegnuta veća katastrofa te je jahta vještim manevrima mještana odvezana te odtegljena na sredinu kanala gdje je akcija gašenja nastavljena. Inače, šumovito mjesto Kobaš moglo je nestati s lica zemlje da je kojim slučajem požar prešao na kopno, ali i obližnja plovila tog inače za nautičare atraktivnog mjesta.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske za Dubrovački dnevnik su iznijeli detalje vezane uz pomorsku nesreću. Prema službenim informacijama, požar na plovilu talijanske zastave je izbio oko 1.30 sati, a plovilo je izgorjelo i potonulo. U trenutku zapaljena na plovilu su bili kapetan i jedan član posade koji, srećom, nisu ozlijeđeni, dok su četiri državljanina Austrije koji su jahtom stigli na dubrovačko područje bili na kopnu. Slijedi policijski očevid kojim će se utvrditi uzrok požara.

Kopirati
Drag cursor here to close