Poziv bh. vlasti

Veleposlanstvo SAD: Novinari moraju neometano raditi svoj posao

''Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao'', poručuju iz Veleposlanstva SAD.
Vijesti / Flash | 16. 04. 2021. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo SAD u BiH uputila je poziv vlastima u BiH da kreiraju okruženje u kojem novinari mogu neometano raditi svoj posao.

''Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao'',  poručuju iz Veleposlanstva SAD.

Podsjećaju da novinari rade predano u uvjetima pandemije koji im stvaraju dodatni stres, a izvještaji o verbalnim napadima na novinare, prijetnje i pritisci kojima su izloženi su dodatno zabrinjavajući.

''U ovim teškim vremenima, pandemija stvara dodatni stres novinarima i medijskim kućama koji i dalje predano rade svoj posao. Skorašnji izvještaji o verbalnim napadima novinara i njihovom zadržavanju od strane policije dok su obavljali svoje zadatke, prijetnjama i pritiscima zbog njihovog istraživanja korumpiranih slučajeva, diskreditiranjima novinara i napadima na osnovu njihovog etničkog porijekla ili spola, sajber i politički motiviranim napadima na njih su zaista zabrinjavajući i ostavljaju efekt hlađenja na novinare. Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao'', objavljeno je na Twitteru Veleposlanatva SAD u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close