Od 24. rujna

Veleposlanica Kathleen Kavalec imenovana šeficom Misije OSCE-a u BiH

Karijerna diplomatkinja SAD-a, veleposlanica Kavalec je obnašala sljedeće diplomatske dužnosti: direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za europska i euroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO
Vijesti / Flash | 17. 09. 2019. u 12:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za europska i euroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, veleposlanica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. rujna, priopćeno je iz OSCE-a.

Karijerna diplomatkinja SAD-a, veleposlanica Kavalec je obnašala sljedeće diplomatske  dužnosti: direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za europska i euroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu.

Također je bila i zamjenica koordinatora za američku pomoć Europi, Euroaziji i Srednjoj Aziji, te je obnašala dužnost direktorice Odsjeka za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju. Njene inozemne dužnosti obuhvaćaju službu na raznim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunija i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Departmenta, kao i Nagrade predsjedničkog ranga.

Veleposlanica Kavalec diplomirala je političke znanosti na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Sveučilištu Georgetown. 

Njezino poznavanje stranih jezika uključuje jezike Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španjolski, portugalski i rumunjski jezik.

Kopirati
Drag cursor here to close