Sanjin Musa

Važno nastaviti s redovitom imunizacijom

Posljednji tjedan u travnju obilježava se kao tjedan imunizacije, a ove godine oblježavanje je palo u sjenu događanja vezanih za Covid-19.
Vijesti / Flash | 30. 04. 2020. u 13:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa ukazao je na važnost imunizacije, prije svega u zaštiti zdravlja djece.

Musa je prilikom redovnog obraćanja predstavnika federalnih institucija podsjetio da se od 2005. godine posljednji tjedan u travnju obilježava kao tjedan imunizacije, a ove godine oblježavanje je palo u sjenu događanja vezanih za Covid-19.

- U Federaciji BiH cijepljenje se obavlja protiv deset zaraznih bolesti i vidimo koje efekte mogu imati zarazne bolesti, izazivati komplikacije, hospitalizaciju, tako da je važno da se održi program i u ovakvim kriznim vremenima. Imunizacija je osnovna zdravstvena usluga koja štiti osjetljive osobe, a pružanjem pravovremene imunizacije pojedinci i zajednica ostaju zaštićeni jer se smanjuje vjerovatnoća od prenosa takvih bolesti - dodao je Musa.

Redovita imunizacija, naglasio je, predstavlja i smanjenje tereta za zdravstveni sustav naročito kada se taj sustava nalazi pred ovakvim izazovom kao što je odgovor na Covid-19.

- Vrlo je važno nastaviti s programom imunizacije i istovremeno pridržavajući se ovih principa koji se tiču prevencije i kontrole infekcije u zdravstvenoj ustanovi- kazao je Musa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close