Ali ostaju dežurati

Vatrogasci zaustavili širenje požara na području Ljubinja

Vijesti / Flash | 20. 08. 2017. u 21:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci u Ljubinju uspjeli su zaustaviti da se veliki šumski proširi u rejon Poljica, te je situacija na požarištima večeras stabilnija, rečeno je u općinskoj Vatrogasnoj postrojbi.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ljubinje Miodrag Ilić rekao je da je najveći dio požarišta stavljen pod kontrolu, te da za sada nije zatražena pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.

"Helikoptere smo planirali pozvati u pomoć ukoliko vatra zahvati rejon Poljica, koji je najnaseljeniji, te bi bilo ugroženo više sela i hektari zasada paprika i žitarica", istaknuo je Ilić.

On je naveo da je od 17 sati ponovno otvorena za promet cesta Ljubinje- Stolac, preko prevoja Žegulja, javlja N1.

Varogasci strahuju od vjetra koji, najčešće, u ranim jutarnjim satima rasplamsa vatru, a najavljene kiše u Hercegovini za sada nema.

Veliki šumski požar koji je jučer poslijepodne izbio u ljubinjskoj općini gutao je šumu i nisko raslinje, a visina plamena u pojedinim trenucima dostizala je pedesetak metara.

Zbog vatre koja je gorjela sa obje strane magistrale na Žegulji, tijekom protekle noći i dana više puta je ova dionica bila zatvarana za promet.

Kopirati
Drag cursor here to close