Ostvarivanje suradnje

Vatrogasci iz HBŽ uskoro na obuci u HNŽ

Vatrogasci s područja HBŽ-a, zbog nedovoljne materijalno-tehničke opremljenosti te nemogućnosti redovite obuke, smatraju da je svaki vid suradnje s vatrogascima iz drugih općina i županija dobrodošao.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2019. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) razgovarali su u Livnu s predstavnicima Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) o međusobnoj suradnji, edukaciji i osposobljavana vatrogasnih snaga s područja HBŽ-a. 

Vatrogasci s područja HBŽ-a, zbog nedovoljne materijalno-tehničke opremljenosti te nemogućnosti redovite obuke, smatraju da je svaki vid suradnje s vatrogascima iz drugih općina i županija dobrodošao, te su pozdravili inicijativu za stručnom i materijalno-tehničkom pomoći koje mogu pružiti uprave, ističući važnost održavanja redovitih obuka i vježbi vatrogasnih postrojbi kako bi svaki vatrogasac što profesionalnije obavljao svoj izuzetno težak i zahtjevan posao, priopćeno je iz Vlade HBŽ. 

Direktor Uprave civilne zaštite HBŽ Željko Marijan istaknuo je da su vatrogasne snage temeljne operativne snage u cijelom sustavu zaštite i spašavanja, pa je njihova obuka i usavršavanje temeljna zadaća koju Uprava civilne zaštite HBŽ-a planira realizirati s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a. 

Stručni savjetnik za zaštitu od požara i vatrogastvo HNŽ Mladen Čabrilo upoznao je nazočne o programu obuke i osposobljavanja profesionalnih i dragovoljnih vatrogasaca, odnosno o mogućnostima polaganja stručnog ispita za vatrogasce koju ta uprava provodi, a osvrnuo se i na zakonsku regulativu ove dvije oblasti u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH. 

Petar Jurić i Silvio Ostojić, zapovjednici profesionalnih vatrogasnih postrojbi Mostar i Čitluk, govorili su o načinu rada, funkcioniranju i ustroju njihovih profesionalnih vatrogasnih postrojbi, istaknuvši važnost održavanja redovite obuke i uvježbanosti svakog vatrogasnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close