Gori i na Rujištu

Vatra se spusta prema Drežanjskoj kotlini i približava kućama

Vijesti / Flash | 27. 08. 2017. u 09:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar je aktivan na području Gornje Drežnice kod Jablanice, a teren nepristupačan i miniran, priopćeno je iz Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema informaciji Omera Nezirića iz Operativnoga centra Jablanica, na području iznad Gornje Drežnice vatra se na širem području spušta liticama prema Drežanjskoj kotlini te se približava kućama na više lokaliteta duž te Mjesne zajednice.

Putem mostarskih vatrogasaca za gašenje požara iznad Gornje Drežnice upućena je pomoć od 25 brentača.

Od subote u 7.30 do 3.40 sati, na Rujištu iznad Mostara, gorila je borova šuma te je djelovao helikopter Oružanih snaga BiH budući se požar približio vikend kućama na 10 metara.

Na požarištu su, uz pripadnike PVP-e Mostar, bili i djelatnici Crvenog križa, DVD-a, GSS-a i vikendaši.

Požar je ponovno aktivan u nedjelju od 4.45 sati i prema informaciji Federalnog operativnoga centra CZ Sarajevo, jutros ponovno djeluje helikopter Oružanih snaga BiH.

Također, od subote poslijepodne u Crnićima prema Republici Hrvatskoj gori trska. Požar se nadzire.

Kako se doznaje iz CZ Posušje, u subotu je na tom području djelovao helikopter Oružanih snaga BiH i linija prema zapadu je sada stabilna.

U Konjicu je tijekom subote u mjestu Žitače izgorilo oko dva hektara šume.

Osim ovih požara, tijekom protekla 24 sata na području HNŽ-a zabilježeno je još petanestak požara koji su ugašeni, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close