FUP akcija

Varali ljude putem Vibera i skidali novac sa bankovnih kartica

Putem aplikacije Viber upućivali poruke u kojim su prikazivanjem lažnih činjenica oštećene osobe obmanuli da su dobitnici nagradnog poklon bona UniCredit banke, Reiffesein banke i Fondy Fondacije.
Vijesti / Flash | 17. 12. 2019. u 09:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije u ponedjeljak 16. prosinca 2019. su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, uhitili tri osobe iz Sarajeva inicijala E.Đ. (1989.), D.M. (1997.) i N.B. (1969.), a koje se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela ''Udruživanje radi činjenja kaznenog djela'' iz člana 340., a u vezi sa kaznenim djelom ''Prevara'' iz člana 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz FUP-a, u sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim kaznenim djelima.

''Federalna uprava policije je u prethodnom periodu zaprimila više prijava od strane fizičkih lica, protiv ove kriminalne grupe, koja se sumnjiči da je u periodu lipanj – prosinac 2019. godine, neovlašteno došla do podataka sa bankovnih platnih kartica više građana sa područja cijele Bosne i Hercegovine, na način da su uz korištenje više različitih telefonskih brojeva, putem aplikacije Viber upućivali poruke u kojim su prikazivanjem lažnih činjenica oštećene osobe obmanuli da su dobitnici nagradnog poklon bona UniCredit banke, Reiffesein banke i Fondy Fondacije, a nakon čega su oštećeni ne sumnjajući da se radi o prijevari dostavljali podatke sa svojih platnih kartica, a nakon čega su, na prijevaran način pribavljene podatke sa platnih kartica, upotrebljavali za online internet klađenje, kupovinu mobilnih telefonskih aparata i različite robe putem web stranica, čime su za sebe pibavili znatnu imovinski korist.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije i biti će u zakonskom roku predane uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close