Tuzla

Vandalizam: Iščupano 37 od 40 zasađenih sadnica

''Ono što nas posebno tišti jeste činjenica da su ove sadnice prošle svoj period adaptacije na zemljište na kojem su se nalazile te da, s obzirom na trenutni period godine i meteorološke prilike, vjerojatno neće opstati na novom terenu''
Vijesti / Flash | 20. 04. 2020. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi projekta ''Let's do it Tuzla'', u ponedjeljak su zatekli počupane sadnice u parku ''Slana Banja'' u Tuzli. Ogorčeni tim saznanjem traže pomoć građana.

Sadnice, kako oni ističu u priopćenju ''nemaju veliku materijalnu vrijednost, ali imaju veliku društvenu, ljudsku, sentimentalnu, a prvenstveno zdravstvenu i ekološku vrijednost''.

''Sve naše sadnice smo sadili sa učenicima srednjih škola koji su dan u svojim školskim klupama zamijenili terenskim radom i time dokazali da žele ljepše i zdravije okruženje'', poručuju članovi projekta ''Let's do it Tuzla''.

Foto: PR / Zasađene sadnice

Dalje navode, kako ovo nije prvi put da su njihove sadnice ukradene, ali je prvi put da je 37 od 40 sadnica iščupano,

''Ove sadnice smo prošle godine u studenom mjesecu zajedno sadili i ljepšu Tuzlu gradili. Ono što nas posebno tišti jeste činjenica da su ove sadnice prošle svoj period adaptacije na zemljište na kojem su se nalazile te da, s obzirom na trenutni period godine i meteorološke prilike, vjerojatno neće opstati na novom terenu'', navode iz ''Let's do it Tuzla'', te dodaju:

''Mi ćemo sa našim trudom nastaviti i u još većem broju saditi. Naša ljubav prema prirodi, društvu i našoj Tuzli će svako zlo pobijediti. ''

Obzirom da je park ''Slana Banja'', konkretno područje na kojem su se sadnice nalazile, pod video nadzorom, članovi ovog projekta koji su sadili sadnice - mole sve za pomoć u pronalasku kako kažu 'bahatih i neodgovornih pojedinaca'.

Foto: PR / Iščupane sadnice

''Ukoliko imate bilo kakve informacije o tome ko je ovo uradio, molimo Vas da nas obavijestite'', navode iz 'Let's do it Tuzla'.

 E-mail na koji ih možete kontaktirati je [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close