Stigao u Zagreb

Valentin Ćorić pušten na slobodu

Kako mediji navode, po prvi put u povijesti Haškog suda jednom osuđeniku koji izlazi na prijevremenu slobodu uvedene su stroge mjere.
Vijesti / Flash | 16. 01. 2019. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zapovjednik Vojne policije HVO Valentin Ćorić nakon dvije trećine odslužene kazne u srijedu je pušten na slobodu.

Ćorić je iz Amsterdama redovitom zrakoplovnom linijom doputovao u Zagreb.

"Mjesecima smo čekali na ovu odluku, imali smo indicije da će biti donesena ranije, ali konačno smo dočekali kraj agonije koja traje već desetljeće i pol", rekli su jučer članovi Ćorićeve obitelji za Večernji list.

Ćorićeva obitelji ističe kako još ne znaju hoće li doći nakon Zagreba u Hercegovinu ili će ostati u Hrvatskoj.
Naime, Valentin Ćorić je na uvjetnu slobodu pušten nakon dvije trećine odslužene zatvorske kazne. U zatvoru je proveo malo duže od potrebne dvije trećine.

Još 24. rujna prošle godine su stečeni uvjeti za njegovo puštanje na slobodu Odluka o puštanju Valentina Ćorića objavljena je jučer i na stranicama Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove koji je nasljednik Haškog tribunala.

Nakon što je krajem 2017. osuđen na 16 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije HVO-a je ostao u sudskom pritvoru u Scheweningenu i nije bio upućen na izdržavanja kazne u neku treću državu.

Kako mediji navode, po prvi put u povijesti Haškog suda jednom osuđeniku koji izlazi na prijevremenu slobodu uvedene su stroge mjere.

Tako je Ćoriću zabranjeno, između ostalog, nositi oružje, pristup svjedocima, istupanje u medijima, kao i politički angažman. Ukoliko Ćorić prekrši bilo koju od navedenih zabrana, vratiće se na izdržavanje preostale trećine zatvorske kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close