U Zenicu kada pođem ja...

Uz visoke mjere osiguranja Sejfović prebačen u KPZ Zenica

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 15:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz visoke mjere osiguranja pripadnici sudske policije FBiH danas su u Kazneno-popravni zavod Zenica prebacili uhićenog Amela Sejfovića, koji je početkom ovog mjeseca pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda "Miljacka" u Sarajevu, ali nakon toga je pronađen i ponovno uhićen protekli tjedan u naselju Buci kod Visokog.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu protiv Sejfovića se vodi postupak u predmetu pljačke "Raiffeisen banke", a nakon neupješnog bijegstva iz Kazneno-popravnog zavoda "Miljacka" na zahtjev Kantonalnog tužiteljstva KS Amel Sejfović je po odobrenju nadležnog suda premješten iz Sarajeva u Kazneno-popravni zavod Zenica.

Tijekom premještanja kombinirani policijski timovi su na području ZDK i grada Zenice realizirali aktivnosti pojačanih mjera sigurnosti.

Podsjetimo, kako supisale sarajevske novine Dnevni avaz, Tužiteljstvo KS otvorilo je protiv Sejfovića istragu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ''bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda''.

U Kaznenom zakonu FBiH, kazneno djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda navodi se: "Tko upotrebom sile ili prijetnjom da će izravno napasti na život ili tijelo druge osobe pobjegne iz kazneno-popravne ustanove ili zatvora, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina." U Kaznenom zakonu Federacije BiH, pak, ne postoji član prema kojem se mogu sankcionirati zatvorenici koji samo išetaju iz zatvora ili se, pak, ne vrate nakon korištenja zavodskih pogodnosti. .

Kopirati
Drag cursor here to close