Kojović

Uvijek ćemo reagirati kada "fašisti divljaju po Partizanskom groblju"

Vijesti / Flash | 13. 02. 2017. u 18:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je da će njegova stranka preko Federalnog parlamenta zahtijevati da Federalna vlada osigura zaštitu Partizanskog groblja u Mostaru i svih spomenika antifašizmu, te da će uvijek reagirati "kada fašisti divljaju po Partizanskom groblju, gdje ispisuju sramne natpise 'Juden Raus' i slično".

Kojović je u priopćenju reagirao na navode predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bože Ljubića, koji je kazao da "određeni politički i medijski krugovi iz Sarajeva imenuju ili poistovjećuju s nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH-a sve građane ili stanovnike regije i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti".

''Jedini, koji to čini jeste upravo HDZ, i HNS kao njegova političko-propagandna krinka. Jedini je HDZ sve ove godine nastojao prikačiti na leđa bh. Hrvata breme kako zločina iz Drugog svjetskog rata, tako i iz prošlog rata, institucionalno slaveći ratne zločince poput Francetića, Budaka, Darija Kordića i Jadranka Prlića'', smatra Kojović.

Predsjednik Naše stranke će sutra posjetiti Mostar povodom 14. veljače, Dana oslobođenja ovog grada, priopćeno je iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close