Pismo građanina

Utrkivali se da pale, a nitko ne trči da počisti

Vijesti / Flash | 21. 11. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nedavno smo bili svjedoci utrkivanja mnogih tko će prije doci (i biti viđen) kako pali svijeću u Vukovarskoj ulici. Dolazili su i dolaze mnogi sada kad je to postalo "mainstream" a politika prednjači, pogotovo u ovoj izbornoj godini. Kada su već bili viđeni u koloni kako pale svijeće, oni koji na ovom žele sakupiti jeftine političke poene, imaju sanšu da zarade još pokoji, a da pri tom budu korisni i gradu.

Neka dođu u ovu ulicu danas i sutra pa uklone sve ove svijeće koje bura raznosi te će ih u tijeku dana sigurno raznijeti po cijeloj ulici. Sa sobom mogu povesti i svoje dežurne fotografe, kako bi i ovo ovjekovječili i plasirali u medije. Sasvim sigurno će u ocima svojih birača ostaviti bolji dojam nego onaj koji su ostavili kada su dolazili da pale.

Jer, prije nekoliko godina, kada ovo nije bilo bas tako "moderno", nisam ih viđao na ovom mjestu - iako sam do prije par godina bio redovit u ovoj ulici na taj dan i to s obitelji. Tada su tek rijetki dolazili i "inkognito" palili te izmolili za pokoj duša naše braće u Slavoniji. Nakon ovog omasovljavanja i "komercijalizacije" ja sam prestao ići, ali se nisam odrekao tradicije da odam pijetet žrtvama Vukovara, ali sada na malo drugačiji način", stoji u pismu građanina i stanovnika Vukovarske ulice u Mostaru.

Podsjetimo, Mostarci su u srijedu navečer na više lokacija molitvom, paljenjem svijeća i baklji, te projekcijom fotografije Vodotornja obilježili godišnjicu žrtve Vukovara

Nakon večernjih svetih misa, tradicionalno kao i svake godine, u pratnji svećenika iz više mostarskih župa u Vukovarskoj ulici upriličena je molitva ispred tamošnjeg križa.

Zapaljeno je na tisuće svijeća uzduž ulice i u okolici križa.

Među sudionicima je bio i vojni ataše Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini brigadir Davora Kiralj, koji je bio vukovarski branitelj i devet mjesec proveo je u srbijanskim logorima. S njim u pratnji bio je zapovjednik 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH, brigadir Zdravko Rezo.

Kopirati
Drag cursor here to close