Zimski uvjeti

USŽ: Odgođena nastava, palo skoro metar snijega, angažirana i vojska

Od zimskog raspusta ovo je treći put da se zaustavlja nastavni proces na području svih općina i gradova na području USŽ zbog vremenskih neprilika i velike količine snijega.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastava u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanske županije obustavljena je od danas do daljnjeg, potvrdio je Feni ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta te županije Muhamed Ramić.

Kao glavni razlog naveo je hladnoću i velike količine snijega uslijed kojih je došlo do urušavanja dva krova na školama.

Naglasio je da učenici sigurno neće pohađati nastavu ni sutra, a da će se u sljedećim danima razmatrati i pratiti situacija te donijeti odluka kada će ponovo krenuti u škole.

Od zimskog raspusta ovo je treći put da se zaustavlja nastavni proces na području svih općina i gradova na području Unsko-sanske županije zbog vremenskih neprilika i velike količine snijega koji na nekim područjima već dostiže visinu od jedan metar.

Sve magistralne i regionalne ceste na području Unsko-sanske županije su prohodne i promet se odvija bez zastoja, ali otežano i usporeno zbog snijega i leda na kolniku.

Na magistralnoj cesti M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, upozorava se na mogućnost odrona i snježnih lavina.

U gradu Bihaću visina snijega, izmjerena u 7.00 sati, iznosi 85 centimetara. Snježne padaline su slabijeg intenziteta. Radnici JKP "Komrad" Bihać, u suradnji sa 50 pripadnika Oružanih snaga BiH, već treći dan rade na rasčišćavanju i uklanjanju snijega sa ulica i nogostupa. Također vrše i uklanjanje snijega ispred školskih i zdravstvenih ustanova.

Zbog težine snijega na području grada Bihaća, prijavljeno je urušavanje krovne konstrukcije na jednom stambenom i jednom pomoćnom objektu. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

U Cazinu visina snijega iznosi oko 85 centimetara, a snježne padaline su slabijeg intenziteta. Radnici Javnog komunalnog poduzeća vrše čišćenje ulica i nogostupa.

Zbog težine snijega došlo je do urušavanja krovne konstrukcije na jednom stambenom objektu, a ozlijeđenih nije bilo, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close