1.425.390 KM

Usvojen financijski plan za provođenje referenduma u RS-u

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 13:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas financijski plan za provođenje referenduma 25. rujna ove godine, koji je na svojoj prvoj sjednici prihvatilo Povjerenstvo za provođenje referenduma.

''Cijeneći obujam i složenost aktivnosti za provođenje referenduma, Vlada RS-a zadužuje sva ministarstva, uprave, upravne organizacije, javne ustanove i službe da Povjerenstvu za provođenje referenduma na njen zahtjev pruže svu stručnu, tehničku i materijalnu pomoć'', priopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Ministarstvo financija će predložiti Vladi izvore i modalitete osiguranja sredstava, u iznosu od 1.425.390 KM, predviđenih Financijskim planom za provođenje referenduma o 9. siječnju u kao Danu RS-a.

Zaduženo je Glavno tajništvo Vlade da, u suradnji sa "Službenim glasnikom RS-a“, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i odlukom o organiziranju tog javnog poduzeća, izvrši nabavku cjelokupnog glasačkog materijala i pratećeg materijala za provođenje referenduma.

Entitetska vlada zadužila je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da u okviru svoje nadležnosti, a u skladu s Odlukom o raspisivanju referenduma i Zakonom o referendumu, osigura i izvrši koordinaciju aktivnosti s lokalnim zajednicama u smislu njihovog izvršavanja obaveza u postupku provođenja referenduma.

Zaduženo je i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu suradnju da koordinira aktivnosti predstavništava Republike Srpske u inozemstvu na pružanju podrške na organiziranju referenduma u inozemstvu.

Imenovani dužnosnici bošnjačkog naroda u entitetu RS pozvali su jučer sve probosanske i patriotske snage u Bosni i Hercegovini na odlučnu i snažnu institucionalnu akciju povodom najave referenduma u RS-u i odgovor radi očuvanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini koji je najviše ugrožen od Daytona do danas.

Traže od nadležnih tužiteljskih, sudskih i policijskih institucija u Bosni i Hercegovini da reagiraju i spriječe kršenje Ustava i antiustavne aktivnosti na prostoru bh. entiteta RS, a Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenut će aktivnosti i podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine na Odluku Narodne skupštine o održavanju referenduma o Danu RS 25. rujna ove godine.

Zatražili su i od visokog predstavnika Valentina Inzka da u interesu mira, suživota i dostignute razine toleracije i razumijevanja među građanima u Bosni i Hercegovini poništi antidaytonsku i antiustavnu skupštinsku odluku o održavanju referenduma o Danu bh. entiteta RS.

Kopirati
Drag cursor here to close