Hrvatska

Ustavni sud raspravlja o ustavnosti epidemioloških mjera

Pritužbe su podnesene i od strane pojedinih građana koji epidemiološke mjere ocjenjuju kršenjem ljudskih prava i sloboda.
Vijesti / Flash | 14. 09. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavni sud Republike Hrvatske danas iza zatvorenih vrata raspravlja o tužbama koje su pojedini građani i političari podnijeli s ciljem ocjene ustavnosti rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tajnik Ustavnog suda RH Teodor Antić danas je ispred zgrade Ustavnog suda izvijestio kako je većina ustavnih sudaca odlučila kako će rasprava, koja se vodi o ustavnosti rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, biti zatvorena za medije, odnosno za javnost.

Ustavni sud će, čim odluka bude donesena, objaviti priopćenje, a potom održati i konferenciju za medije kako bi javnost upoznali s odlukama koje se odnose na ustavnost rada i pojedinih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kazao je Antić.

Jedna od ključnih zamjerki koje se odnose na rad Stožera, a u javnosti je više puta iznesena i od predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, je da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske trebao biti imenovan od većine zastupnika u Hrvatskom saboru, a ne direktno od Vlade Hrvatske.

Pritužbe su podnesene i od strane pojedinih građana koji epidemiološke mjere ocjenjuju kršenjem ljudskih prava i sloboda. Tajnik Ustavnog suda Teodor Antić izjavio je kako očekuje da će odluka najvjerojatnije biti donesena tijekom današnjeg dana, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close