Memorandum o razumijevanju

Uspostavljena suradnja Suda BiH i Transparency Internationala

Ciljevi M-ALAC projekta su formiranje mreže studenata pravnih znanosti koji će, kroz pružene obuke i aktivno praćenje suđenja za slučajeve korupcije, upoznati rad pravosudnih institucija.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2019. u 18:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Registrar Suda Bosne i Hercegovine Emira Hodžić i izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić potpisale su danas Memorandum o razumijevanju na realizaciji projekta „Monitoring procesuiranja korupcije i pružanje pravne pomoći“ (M-ALAC projekt) koji financira Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Sarajevu.

Ciljevi M-ALAC projekta su formiranje mreže studenata pravnih znanosti koji će, kroz pružene obuke i aktivno praćenje suđenja za slučajeve korupcije, upoznati rad pravosudnih institucija kao i izgradnja otvorenog dijaloga o postupanju pravosuđa u procesuiranju slučajeva korupcije'', priopćeno je iz Suda BiH.

Ciljevi suradnje Suda Bosne i Hercegovine i Transparency Internationala su, pored ostalog, pružanje edukacije studentima pravnih znanosti u oblastima kaznenog i kazneno-procesnog prava kao i razvoj i unapređenje profesionalnih vještina studenata pravnih znanosti u oblasti praktične primjene pozitivnih propisa na Sudu BiH. Prepoznat je značaj uspostavljanja i promoviranja aktivne participacije studenata pravnih znanosti u svim antikorupcijskim inicijativama, kao i promoviranje suradnje Suda BiH s društvenom zajednicom, što je jedan od ciljeva dogovorene suradnje.

Sud BiH i Transparency International će, u razdoblju od kolovoza 2019. do lipnja 2020. godine, zajedničkom suradnjom provoditi aktivnosti predviđene Memorandumom i na ovaj način dati doprinos kreiranju kvalitetnijeg visokoobrazovnog sustava u BiH - navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close