Stanje na cestama

Usporen promet na pojedinim dionicama

Usporen promet na dionicama gdje se izvode radovi
Vijesti / Flash | 03. 04. 2019. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u tijeku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se prometuje sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Za danas su, od 11.00 do 15.00 sati, zbog minerskih radova najavljene povremene kraće obustave prometa u mjestu Potpeć (M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik)

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su GP Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.


Kopirati
Drag cursor here to close