Muzej

Udruženje mostarskih logoraša pozdravilo ideju otvaranja Muzeja, ali ne i aktere

Upravni Odbor Udruženja logoraša grada Mostara smatra da "takav način ponašanja i djelovanja ove interesne skupine vrijeđa sve logoraške, boračke i civilne žrtve dvostruke agresije na Hercegovinu i Mostar".
Vijesti / Flash | 05. 04. 2018. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje logoraša grada Mostara pozdravilo je ideju otvaranja Muzeja žrtava rata i genocida 1992.-1995. u Mostaru, ali, kako navode u svom priopćenju u četvrtak, ne i način kreiranja i popis aktera u realizaciji te ideje.

 Iz Udruženja podsjećaju kako su javno pozvali Savez logoraša u BiH i Jasmina Meškovića, kao jednoga od organizatora postavke Muzeja da "odustane od ignoriranja i neuključivanja u ideju i realizaciju projekta najbrojnije i najaktivnije udruženja logoraša u BiH, tj. mostarsko udruženje".

"Istom prilikom smo iznijeli stav da ovakvu ideju trebaju zajedničkim snagama realizirati nominalni začetnici ideje s našim udruženjem koje zastupa najbrojniju logorašku populaciju u Hercegovini, jedinstvenim organizacijama boraca Mostara i HNŽ, te nevladinim organizacijama koji istinski promiču ideju mira i kosmopolitske Bosne i Hercegovine, napominju iz mostarskoga udruženja.

Mišljenja su kako bi predloženi način realizacije Muzeja osigurao vrhunsku kvalitetu muzejske postavke kroz koju bi se iskazale sve patnje, etničko čišćenje, genocid i urbicid nad narodom i dobrima cijele Bosne i Hercegovine, s naglaskom na Hercegovinu koja je preživjela dvije agresije.

"Samozaljubljeni bahati Mešković sa svojim poslušnicima, u želji sebi priskrbiti  lažne zasluge, izignorirao je poziv na jedinstvo toliko potrebno našem narodu i ocijenio je kako su dovoljni sami sebi, te time poslali poruku Mostaru i Mostarcima: 'ko vas šiša'"poručili su iz mostarskoga udruženja.

 Upravni Odbor Udruženja logoraša grada Mostara smatra da "takav način ponašanja i djelovanja ove interesne skupine vrijeđa sve logoraške, boračke i civilne žrtve dvostruke agresije na Hercegovinu i Mostar".

Kopirati
Drag cursor here to close