Donacija

Uručeni zaštitni viziri Domu zdravlja Posušje

''Nadam se kako će ovaj kreativni rad barem malo doprinijeti zaštiti, najprije naših zdravstvenih djelatnika, ali i svih naših žitelja jer vizire planiramo dostaviti i djelatnicima posuških trgovina koji ih još nisu uspjeli nabaviti''
Vijesti / Flash | 27. 03. 2020. u 22:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diljem Bosne i Hercegovine vlada nestašica zaštitnih maski zbog velike potražnje uzrokovane strahom od pandemije koronavirusa te su maske postale najtraženija roba.

Stoga su djelatnci Logističkog centra općine Posušje skupa s tiskarom Olovka odlučili dati svoj obol u borbi protiv COVID-a 19 izradom zaštitnih vizira koji će služiti najprije zaštiti medicinskih radnika, ali i ostalih žitelja Posušja.

Foto: PR / Uručeni zaštitni viziri Domu zdravlja Posušje

Iako liječnici nose maske, postoji velika mogućnost da se zaraze zbog kihanja ili kašljanja pacijenta, a naši viziri ih štite od takve vrste zaraze jer onemogućuju kapljični kontakt pacijenta i zdravstvenog djelatnika te štite usta, nos i oči od virusa. Također ih je moguće koristiti duži vremenski period jer se mogu dezinficirati, navodi se u PR priopćenju.

Pojedini tehnički fakulteti već su krenuli s izradom vizira za medicinsko osoblje putem 3D printera.

''Nadam se kako će ovaj kreativni rad barem malo doprinijeti zaštiti, najprije naših zdravstvenih djelatnika, ali i svih naših žitelja jer vizire planiramo dostaviti i djelatnicima posuških trgovina koji ih još nisu uspjeli nabaviti, a koristiti će ih i naši djelatnici u radu sa strankama'', kazao je načelnik Branko Bago.

Foto: PR / Uručeni zaštitni viziri Domu zdravlja Posušje

Ravnatelj Doma zdravlje Posušje, Ivica Ćorić skupa s dežurnim medicinskim osobljem zahvalio se na donaciji i kazao kako je svaka oprema dobrodošla jer su medicinski djelatnici najizloženiji i prvi na udaru epidemije koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close