lako se nacrta

Urezao kukasti križ na vlastitome tijelu pa optužio susjede

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 16:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internet izdanje austrijskog Kuriera piše o nesvakidašnjem slučaju Roberta T. (53) koji je osuđen na godinu i 6 mjeseci zatvora jer je sam sebi urezao 'svastiku' na tijelu, odnosno nanio si još neke ozljede oštrim predmetom.

Osuđena je i njegova supruga, i to na 20 mjeseci uvjetno, zbog lažnih svjedočenja i za klevetu.

Ovaj smjenski radnik iz Wiener Neustadta optužio je nepoznate osobe da su ga u dva navrata vezale, mučile i ponižavale.
On je za dobivene ozljede optužio svoje susjede s kojima je već godinama u svađi.

Međutim, u jednome trenutku se istraga u potpunosti okrenula u drugom smjeru, te je Robert T. pred sudom iz pozicije žrtve postao - optuženikom!

Sud je policiji naložio da pronađe posebnu vrstu vezica za kabele, kojom si je ozlijeđeni, kako su vještači procijenili, sam vezao ruke na leđima.

Kako takve proizvode nisu mogli pronaći u specijalnim ili drugim trgovinama, otkrili su ih u firmi za koju je ozlijeđeni radio.

Budući da se radi o relativno rijetkoj vrsti opreme, koja se nigdje drugo nije mogla pronaći, sud je zaključio da su te vezice mogle biti dostupne jedino ozlijeđenom.

Pokazalo se kako je moguće tim vezicama sam sebi vezati ruke, ali i osloboditi ih - sve to za samo 30 sekundi.

Osuđeni su najavili žalbu, tvrdeći i dalje kako su žrtva zlih ljudi, jer tko je dovoljno lud da sam sebe veže i nanosi takve ozljede po svome tijelu, zapitao se Robert T., piše Kurier.

Sudac Hans Barwitzius očito je imao odgovor na takvo pitanje, demonstriravši osobno kako se sam vezati i osloboditi takvom vrstom vezica, bez da mu je trebao asistent 'koji čak i mađioničarima stoji na raspolaganju', objasnio je.

Kopirati
Drag cursor here to close