Za 655.200 KM

Ured Željke Cvijanović će se ''ponoviti'' - kupuju pet službenih automobila

Ured Željke Cvijanović kupuje pet novih automobila za 655.200 KM
Vijesti / Flash | 05. 02. 2019. u 17:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured Predsjednice Republike Srpske kupuje pet novih službenih vozila čija se vrijednosti procjenjuje na 655.200 KM. Tender je već raspisan, a zainteresirani ponuđači mogu dostaviti ponude do 25. ožujka. Vozila moraju ispunjavati brojne uvjete u pogledu komfora i sigurnosti.

Od obvezne opreme automobili moraju da imaju grijаnje prednjih i zаdnjih sjedištа, ambijentаlnа svjetlа u unutrаšnjosti vozilа, elektroаsistenciju prilikom zаtvаrаnjа vrаtа, putni računar i automаtski trozonski klimа uređаj sа dodаtnim kontrolаmа zа klimu nаzаd. Jedno od vozila mora biti minimalne dužine od 5,3 metara što odgovara vozilu Audi A8, piše Transparentno.ba.

Prosječna pojedinačna vrijednost ovih vozila prema tenderskoj dokumentaciji trebala bi biti oko 135.000 KM što je daleko skuplje od vozila koja su se do sada nabavljala. Služba Predsjednika RS kupila je u rujnu 2017. vozilo za 65.000 maraka, a tada je pod pritiskom javnosti i građanskih protesta raskinut ugovor za vozilo koje je koštalo oko 75.000 KM.

Tadašnji Predsjednik, Milorad Dodik, kao odgovor na građanske prosvjede zbog rasipništva i kupovine skupih automobila predložio je da se u Zakon o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inozemstvu uvrsti i odredba po kojoj će se 5 posto od vrijednosti svakog kupljenog službenog automobila izdvajati u Fond. Prijedlog je prihvaćen, pa bi po toj računici ured Željke Cvijanović trebao uplati oko 32.000 KM za liječenje oboljele djece u inozemstvu.

Pojedini ministri i načelnici općina odustali su tada pod pritiskom javnosti od kupovine novih automobila. Mnogi su se odlučili za kupovinu jeftinijih vozila od kojih bi, prema procijenjenoj vrijednosti iz tenderske dokumentacije, gotovo duplo skuplji trebali biti novi automobili za ured Željke Cvijanović.

Nabavka nije podijeljena u lotove, što znači da će se ugovor zaključiti samo s jednim ponuđačem koji ispuni tražene uvjete za svih pet vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close