demokratski blok

Upućen poziv za formiranje opozicije

Vijesti / Flash | 16. 11. 2016. u 15:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Građanskog saveza (GS) poziva sve političke stranke koje drže do očuvanja državnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kao i građanskih vrijednosti, da se s ovom stranom udruže u demokratski blok opozicije.

Kako je navedeno u priopćenju GS-a, cilj opozicionog bloka mora biti da "spriječi politiku konačne razgradnje države BiH".

''Ovim povodom pozivamo na suradnju SDP, DF, NS i BPS. Također pozivamo i SBB da, iako je dio vladajuće koalicije, odbio sudjelovati u politici mirne razgradnje države BiH daleko od očiju javnosti i vlastitog biračkog tijela'', ističe Predsjedništvo GS-a.

Presjedništvo ove stranke usvojilo je platformu za pregovore s drugim strankama na jučerašnjoj sjednici, na kojoj je razmotrena aktuelna politička situacija u zemlji.

GS upozorava da je referendum "za neovisnost Republike Srpske" vrlo realna mogućnost i da će njegovo eventualno održavanje biti izravan rezultat šutnje "navodno probosanski orijentiranih stranaka sa sjedištem u Sarajevu, bile one pozicijske ili opozicijske".

Ova stranka smatra također da je, osim na obrani integriteta zemlje, važno hitno raditi i na, kako navodi, poništavanju Zakona o radu, "kao osnove za povećanje nameta na mala i srednja poduzeća i radnike s nižim primanjima".

Kopirati
Drag cursor here to close