Obilne padaline

Snijeg stiže u HNŽ: Civilna zaštita izdala upozorenje

Za očekivati je da će, tvrde, ove padaline i najave niskih temperatura otežavati svakodnevne aktivnosti stanovništva.
Vijesti / Flash | 08. 01. 2019. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izdala je upozorenje o nadolazećim snježnim padalinama svim općinskim službama Civilne zaštite u Županiji, Civilnoj zaštiti Grada Mostara te Ministarstvu prometa i veza HNŽ.

Kako navode u priopćenju, prema podacima dobivenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom tjedna od 9. - 12. siječnja, očekuju se obilnije snježne padaline, u nizinama do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature.

Foto: Bljesak.info / Snijeg u Mostaru 2005. godine

Za  očekivati je da će, tvrde, ove padaline i najave niskih temperatura otežavati svakodnevne aktivnosti stanovništva. Civilna zaštita HNŽ-a izdala je upute lokalnim službama CZ-a.

''U cilju podizanja spremnosti za otklanjanje posljedica koje bi ove padaline mogle izazvati, preporučujemo vam poduzimanje svih neophodnih aktivnosti kao što su: izvršite kontrolu vlastitih resursa i spremnost vlastitih službi, izvršite kontrolu ugovornih firmi zaduženih za održavanje putnih komunikacija i putne infrastrukture iz vaše nadležnosti'', stoji u priopćenju.

Lokalne Civilne zaštite dužne su također upozoriti pravne i fizičke osoba na obvezu čišćenja prostora ispred vlastitih stambenih i poslovnih objekata, priopćeno je iz županijske Civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close