Časnica

Upoznajte Dajanu Dangubić, prvu ženu zapovjednicu tenka Oružanih snaga BiH

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 09:06 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom rujna 2017. godine bit će objavljen peti Javni natječaj za prijem kandidata u početnom činu časnika Oružanih snaga BiH (OS BiH). Na natječaj se mogu prijaviti djevojke i mladići koji imaju završen fakultet. Biti časnik u OS BiH znači biti dio tima koji se konstantno razvija i napreduje, ističe potporučnik Dajana Dangubić.

Inače, Dajana je prva žena zapovjednica tenka M-84 u Oružanim snagama BiH (OS BiH).

''Moja profesionalna vojna specijalnost je oklopno mehanizirani rod, gdje obavljam dužnost zapovjednice tenka M-84. Biti časnik Oružanih snaga BiH znači biti u prilici učiti mnogo, ići na razna školovanja, kako u inozemstvo tako i u BiH. To je jedan kvalitetan sustav, gdje se znanje, rad i zalaganje cijene bez obzira na rodne razlike. I zaista vjerujem da žene mogu sve.''

Pored svog posla, Dajana voli prirodu i sport.

Završetak Agromediteranskog fakulteta u Mostaru 2013.godine, Dajana je obilježila na poseban način, skočivši sa Starog mosta.

''Ja sam jedna od sedam žena koji su ikada skočile sa Starog mosta, i jedina koja je to ponovila više puta. Inače, volim adrenalinske sportove jer mi pomažu da kroz poznavanje sebe, samokontrolu i discipline pomjeram vlastite granice.''

Dajana je apsolutna državna prvakinja u olimpijskom dizanju tegova i osvajala je medalje na europskim i svjetskim natjecanjima. Rekreativno se bavi paraglajdingom, sportskim penjanjem po stijenama i alpinizmom.

''I sport i vojska mi nude da budem bolja verzija sebe i da konstantno napredujem i težim ka novom cilju. Kada ispunim svoja očekivanja zaista budem sretna'', riječi su Dajane Dangubić.

Kopirati
Drag cursor here to close