Zagreb

Upaljena prva adventska svijeća

"Možda nema štandova i pozornica, ali ispružene ruke Zagrepčana svijetle jače od svega toga u godini koja je poljuljala cijeli svijet", poručio je zagrebački gradonačelnik.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2020. u 19:07 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na fontani Manduševac na Trgu bana Josipa Jelačića gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je upalio prvu adventsku svijeću, javlja Anadolu Agency.

Prvu adventsku svijeću, koja se pali četiri tjedna prije Božića, i ove godine tradicionalno je zapalio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uz prigodni blagoslov katoličkog svećenika i molitvu okupljenih građana.

Unatoč pandemiji koronavirusa i pojačanim epidemiološkim mjerama koje su na snazi od ponoći, na paljenju prve svijeće na adventskom vijencu okupilo se stotinjak građana.

"Ova 2020. godina sve nas je itekako pogodila: poplava, potres, pandemija, događaji koji na prvu izgledaju nepremostivi, ipak nisu takvi kad pogledamo naokolo sebe. Unatoč svim problemima, u svim zagrebačkim kvartovima vidim mnoštvo ispruženih ruku", kazao je Bandić i dodao:

Foto: Anadolija / Upaljena prva adventska svijeća u Zagrebu

"Možda nema štandova i pozornica, ali ispružene ruke Zagrepčana svijetle jače od svega toga u godini koja je poljuljala cijeli svijet", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Ipak, Advent u Zagrebu, koji je tri godine zaredom odnio titulu najboljeg adventa u Europi i pritom privlačio velik broj turista iz cijelog svijeta u hrvatsku metropolu, ove godine bit će održan tek u simboličnoj formi.

Četiri adventske svijeće u adventskom vijencu, simbol pobjede svjetla nad tamom, pale se u katoličkim obiteljima, jedna po jedna, svake nedjelje, sve do Božića.

Kopirati
Drag cursor here to close