Uoči 1. svibnja

Produženi vikend - izbjegnite gužve na granicama

Pred prvosvibanjski praznik očekuje se povećanje broja vozila ne samo na granicama nego i na cestama širom zemlje, upozoravaju iz BIHAMK-a
Vijesti / Flash | 26. 04. 2019. u 16:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Produženi vikend zbog prvosvibanjskih praznika, kao i početak sezone godišnjih odmora, mogao bi donijeti prvi val višesatnih čekanja na graničnim prijelazima. Kilometarske kolone očekuju se već od danas.

Građani koji putuju na Hrvatsko primorje, ka jugu naše zemlje, najčešće se odlučuju za granični prijelaz Doljani. No, kako bi izbjegli duge kolone, preporučuju se alternativni prijelazi. Uz Bijaču i Gabelu - Gabela Polje, tu su i Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići.

Dok se Doljanima čeka i duže od dva sata, na ovim alternativnim prijelazima bude dvostruko kraće zadržavanje.

''Pred prvosvianjske praznike očekuje se povećanje broja vozila ne samo na granicama nego i na cestama u zemlji i u većim gradovima. Još veću gužvu očekujemo prvog dana vikenda, posebno prema jugu'', rekli su za Avaz.ba iz Operativnog centra BIHAMK-a.

Do graničnog prijelaza Crveni Grm moguće je doći istom dionicom kao za Bijaču, ali treba, umjesto skretanja za Hardomilje, nastaviti cestom kroz Teskeru. Do Orahovlja treba pratiti tablu Vitina na ulazu u Ljubuški, a potom se regionalnom cestom spustiti do tog prijelaza.

Zvirići su na tek nekoliko kilometara od Doljana i posljednjih godina skoro da ni tijekom ljetne sezone nema čekanja.

S druge strane, na sjeveru zemlje, uz GP Gradiška je i alternativni prijelaz Donja Gradina. Također, frekventnom Izačiću, gdje su jučer zabilježena zadržavanja duža od pola sata, alternativa je Ripač.

Što se tiče graničnih prijelaza između Hrvatske i Slovenije, prema informacijama iz Hrvatskog autokluba, najduža čekanja su na prijelazima Bregana i Macelj. Tu se obično uoči praznika i sezone čeka po dva sata.

Kopirati
Drag cursor here to close