turske snage

Uništeno oko šest i pol milijuna stabljika indijske konoplje koji su bili glavni izvor financija PKK

Vijesti / Flash | 26. 06. 2016. u 14:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru akcija protiv terorističke organizacije PKK-a, turske snage sigurnosti su u provinciji Diyarbakir otkrile i uništile blizu šest i pol miliona stabljika indijske konoplje zasijanih na više lokaliteta.

Turske snage sigurnosti su pokrenule opsežne akcije u distriktu Lice s ciljem neutralizacije terorističkih elemenata PKK-a u planinskim obroncima te regije, kao i s ciljem uništavanja velikih usjeva indijske konoplje čiji uzgoj je predstavljao jedan od glavnih izvora financiranja PKK-a.

U protekla tri dana akcije turski vojnici su na više od stotinu lokaliteta pronašli i uništili ukupno 6.438.000 stabljika indijske konoplje. Uporedo sa čišćenjem otkrivenih usjeva i uništavanjem konoplje, vojska pretražuje područje s ciljem otkrivanja i eventualnih novih usjeva.

Danas je vojska pronašla nova polja sa 2.700.000 stabljika konoplje i u toku je osiguravanje područja pred čišćenje polja. Tom prilikom vojska je pronašla i blizu 400 kilograma osušene marihuane koju su teroristi u vrećama zatrpali u zemlju.

U akcijama sudjeluje više od petnaest i pol tisuća pripadnika turskih snaga sigurnosti, a do sada je uhapšeno 59 osumnjičenih osoba, među kojima i tri osobe koje se terete za krijumčarenje droge.
Među osumnjičenima je i jedan lokali čoban koji je u izjavi policiji kazao da su teroristi PKK-a prijetili lokalnom stanovništvu da im pomažu u uzgoju konoplje ili će ih ubiti.

"Zaplijenili su mi desetine grla stoke i ja nisam imao izbora. Primoran sam da im pomažem u krivičnim djelima“, kazao je privedeni čoban.

Kopirati
Drag cursor here to close