Mostar

Unija studenata demantira SDP: Poprilično je žalosno...

Vijesti / Flash | 17. 04. 2017. u 18:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Unija studenata je nevladina i nestranačka organizacija, koja za svoj rad i aktivnosti odgovara samo studentima, te nam nije ni na kraj pameti da dopustimo miješanje u naš rad ili da budemo servis SDP-u ili bilo kojoj drugoj političkoj opciji'', navodi se u priopćenju Unije studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru kojim se demantiraju navodi mladeži SDP-a BiH da je ta studentska udruga ''pod apsolutnom kontrolom SDA''.

U priopćenju se navodi kako je Unija studenata organizacija koja zastupa interese studenata te organizacijski pripada i djeluje pri Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

''Iako ne želimo davati nikakav dodatni publicitet političkim strankama koje svakako već dobivaju prevelik medijski prostor u Bosni i Hercegovini, dužni smo reagirati na današnje priopćenje Foruma mladih SDP-a BiH, kojim su iznijeli brojne neistine i svjesno nanijeli štetu ugledu Unije studenata'', navodi se.

Dodaje se kako je u skoro 16 godina djelovanja Unija studenata uvijek bila servis i na raspolaganju svim studentima te da je ova organizacija je ''organizirala nebrojeno mnogo raznih aktivnosti i projekata za studente, bila domaćin brojnih međunarodnih događaja, pomagala rad mnogih studentskih sekcija i organizacija, te u više navrata organizirala prosvjede kako protiv menadžmenta Univerziteta, tako i protiv Vlade HNŽ, kada su bila ugrožena prava studenata''.

''Poprilično je žalosno da jedan podmladak političke stranke piše ovakva paušalna priopćenja zasnovana na tko zna čemu, jer na činjenicama nisu sigurno, te nam je, nažalost, jasno zašto nam je ovakvo stanje u zemlji s ovakvom politikom, ako im se podmladci ovako ponašaju i uče. Sve informacije o radu Unije studenata svakodnevno se mogu dobiti u prostorijama Unije studenata koja su uvijek otvorena za sve studente, kao i ostale građane Grada Mostara.

Uvid u financijske izvještaje o radu i poslovanju Unije studenata može se dobiti u računovodstvenoj službi Univerziteta, koja ujedno vodi i financije Unije studenata gdje je supotpisnik na svakom računu Unije ujedno i rektor Univerziteta, upravo kako ne bi moglo doći do 'malverzacija' kako stoji u priopćenju ovog političkog podmlatka'', navela je Unija studenata mostarskog Univerziteta.

Kopirati
Drag cursor here to close